Servisne informacije     | 18.05.2020. 14:58 |

U BiH sutra kiša, pljuskovi i grmljavina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti  pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima slaba kiša se očekuje u sjevernim i sjeverozapadnim djelovima. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim područjima.

Intenzivnije padavine, uglavnom u sjevernim, sjeveroistočnim i ponegdje u centralnim djelovima. Na jugu Hercegovine, slabe padavine se očekuju krajem dana. Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura kretat će se od 12 do 18, na jugu od 22, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura iznosit će oko 13, a najviša dnevna oko 22 stupnja. 

U BiH danas je  bilo pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 13 stupnjeva, Ivan-sedlo 16, Srebrenica 17, Bihać i Sokolac 19, Sarajevo, Tuzla i Zvornik 20, Bijeljina, Bugojno, Jajce, Neum i Sanski Most 21, Banja Luka, Gradačac i Prijedor 22, Doboj 23, Drvar i Livno 24, Mostar, Široki Brijeg i Trebinje 27, Grude i Stolac 28 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hdirometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu