Bosna i Hercegovina     | 18.05.2020. 16:00 |

Turistička zajednica KS objavila javni poziv za dodjelu sredstava

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. maja (FENA) - Turistička zajednica Kantona Sarajevo (KS) objavila je javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje hotelijera/smještajnih objekata, incoming putničkih agencija i turističkih vodiča, čije je poslovanje onemogućeno usljed posljedica prouzrokovanih pandemijom korona virusa (COVID – 19), a u cilju pomoći održavanja radnih mjesta i osiguranja likvidnosti, odnosno izmirivanja kratkoročnih obaveza.

Sredstva namijenjena za sufinansiranje u ukupnom iznosu od 1.000.000,00 KM Turistička zajednica KS ostvarila je po osnovu naplaćene boravišne takse u 2019. godini, od čega je za hotelijere/smještajne objekte osigurano 800.000,00 KM, za incoming putničke agencije  150.000,00 KM, a za turističke vodiče 50.000,00 KM.

Javni poziv i obrasce za prijavu možete preuzeti sa web stranice Turističke zajednice KS, kategorija Javni pozivi: www.visitsarajevo.ba i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo: www.mpks.gov.ba, saopćeno je iz kantonalne Turističke zajednice.

Rok za dostavljanje prijava je deset dana od dana objave javnog poziva, a neblagovremene, nepotpune i neuredne prijave neće biti uzete u razmatranje.

Turistička zajednica KS će po okončanju javnog poziva, objaviti listu subjekata, kojima su dodjeljena sredstva, na stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općina Prozor-Rama objavila javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih

Ministarstvo privrede BPK Goražde podržava rekonstrukciju bazena u Vitkovićima

Delić: Krajem februara javni poziv da se osobe sa invaliditetom zaposle na slobodnom tržištu rada

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana