Servisne informacije     | 19.05.2020. 08:27 |

U BiH jutros oblačno s kišom u sjevernim područjima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u sjevernim područjima.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 12 stupnjeva, Ivan-sedlo 14, Banja Luka, Bihać, Drvar, Gradačac, Prijedor i Sanski Most 15, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Jajce, Livno, Tuzla i Zvornik 16, Sarajevo i Srebrenica 17, Grude i Široki Brijeg 19, Mostar i Stolac 21, Trebinje 22 i Neum 23 stupnja.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 945 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada. 

U BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima slaba kiša se očekuje u sjevernim i sjeverozapadnim djelovima. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim područjima. Intenzivnije padavine, uglavnom u sjevernim, sjeveroistočnim i ponegdje u centralnim djelovima. Na jugu Hercegovine slabe padavine se očekuju krajem dana. Vjetar slab do umjeren, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 18 do 24, na jugu do 26 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 23 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana