Stranačke aktivnosti     | 19.05.2020. 17:09 |

Saopćenje za javnost Naše stranke (NS)

FENA Saopćenje

Mirsad Zaimović, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, rekao je da je sa predsjednicima opozicionih klubova dogovorio da se sjednica o nabavci respiratora i drugim javnim nabavkama održi poslije Bajrama. Iz Naše stranke ističu da s njihovim klubom nije razgovarao niti bi na to pristali:

„Naša stranka je drugi po veličini opozicioni klub u Parlamentu FBiH i kad Zaimović kaže da je razgovarao s nekim od predsjednika opozicionih klubova vrlo lako se može pomisliti da je razgovarao i sa našom predsjednicom Sabinom Ćudić. Tog razgovora nije bilo niti bi dobio našu saglasnost za odgađanje sjednice o ovako važnoj temi. Parlament ne smije biti paravan za netransparentan rad Vlade u šta je Zaimović ovim odgađanjem pretvara. On kao izgovor za odgađanje koristi činjenicu da Vlada nije pripremila materijale. To je povod više za održavanje sjednice, da u još većoj mjeri ukažemo na neodgovornost Vlade ali i da pitamo Zaimovića koje je napore uložio i koji pritisak izvršio da Vlada svoje obaveze prema Parlamentu izvrši. Ako Vlada bojkotuje Parlament, da li će Parlament bojkotovati ovakvu Vladu? Sramotno je da se umjesto razmišljanja o ovakvim pitanjima Zaimović bavi nalaženjem izgovora za što kasnije suočavanje javnosti s posljedicama netransparentnih javnih nabavki koje već više od mjesec dana skandaliziraju bh. javnost. On kupuje vrijeme Vladi, ali najveći problem u tome je što i opoziciju proglašava svojim saučesnikom.

Nismo dio Zaimovićeve priče i nećemo nikad biti. Upravo je opozicija držala na životu Parlament tematskim sjednicama, to smo pokušali i sada. Nismo dali pristanak ni na kakve odgode jer bismo time također pristali da budemo privjesak nemuštoj Vladi koja je pokazala sve osim spremnost za transparentan rad, uvažavanje parlamenta i mišljenja struke.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana