Ekonomija     | 20.05.2020. 13:21 |

Brending konferencija od jednodnevnog događaja pretvorena u petodnevnu akademiju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. maja (FENA) - Deseta Brending konferencija počela je u ponedjeljak, 18. maja, u potpuno drugačijem obliku nego prethodnih devet izdanja.Vođena idejom da brendovi, lideri, agencije, mali i veliki biznisi trebaju hitan odgovor na pitanje kako nastaviti dalje, organizator konferencije agencija Via Media, od jednodnevnog događaja napravila je petodnevnu "akademiju", a kompletan sadržaj "preselio" se u online okruženje pod nazivom BK10 Online Week.

Prvog dana konferencije svoja svježa zapažanja o temi komunikacije brendova za vrijeme krize, sa učesnicima je podijelio jedan od najnagrađivanijih kreativnih direktora u našoj regiji Davor Bruketa.

Osim analize dobrih i loših primjera, naglasio je da je ovo vrijeme zapravo pružilo i jednu priliku brendovima da ljudima postanu važni, te da će oni koji su to učinili i koji nisu obustavili svoje oglašavanje iz krize će izaći brže nego ostali.

Pažnju učesnika u nastavku večeri održao je biznis transformator Mark Shayler, kojem je to bio povratak na Brending konferenciju i koji je za ovu godinu pripremio tri radionice za sve kojima je potrebna transformacija brenda, ili poslovnog plana.

Već na prvoj radionici u kojoj je fokus bio na potrošačima, Shayler je ponudio zanimljiv uvid u tu temu zapažanjem da zadatak brendova više nije natjerati potrošača da kupi njihov proizvod, nego ga uvjeriti da promijeni uvjerenje, osjećaj ili mišljenje o nečemu.

Kao neko ko je svoju cijelu karijeru posvetio unapređenju poslovanja i komuniciranja unutar FMCG kategorije brendova, voditeljica korporativnih komunikacija kompanije Nestlé Adriatic Irena Kurtanjek svoje izlaganje na Brending konferenciji vodi u smjeru pronalaska odgovora na pitanje kakva budućnost očekuje FMCG sektor.

To će biti u prilici učiniti zahvaljujući izuzetno bogatoj karijeri, lekcijama koje je naučila do danas i preciznoj analizi trenutnog stanja na tržištu. Njen intervju planiran je za četvrti dan konferencije, kada učesnike očekuje i vjerovatno najvrjednije predavanje koje ćemo imati priliku vidjeti ove godine.

Riječ je o čovjeku koji ne samo da je preživio brojne krize i recesije, nego je i u krizama, ali i bez njih, uvijek uspijevao da pronađe "nevidljive" prilike u ponašanju potrošača, koje su u konačnici njegovim klijentima donosile nemjerljivu vrijednost. Rory Sutherland, zamjenik predsjednika jedne od najvećih marketinških agencija današnjice Ogilvy UK, zasigurno je ličnost koju su mnogi svjetski brendovi ovih dana kontaktirali kao nekog ko im može dati jedino rješenje za spas iz krize.

Zbog toga je od izuzetnog značaja ta prilika koju su, zahvaljujući Brending konferenciji, dobili svi regionalni predstavnici marketing industrije, jer će Sutherland u sklopu svog predavanja govoriti o iznenađujućoj moći ideja koje nemaju smisla, a na koje niko u ovom stanju neizvjesnosti nije uspio, ili se nije usudio pomisliti. 

- Koliko su mali i veliki biznisi bili svjesni prilike da su im šabloni iz prošlosti uveliko mogli pomoći da predvide i savladaju neizvjesnu budućnost, ovu koja nam je stigla preko noći, i koliko su tu priliku iskoristili, sumiraće još jednom ovaj regionalni strukovni događaj o kojem više detalja možete pronaći na www.branding.ba - saopćeno je iz ViaMedie. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bjelogrlić: Publika zna da prepozna kada joj se ponudi kvalitetan sadržaj

Započela 11. Brending konferencija, u fokusu 'Brand New Game'

Brending konferencija sutra u Sarajevu predstavlja 'Brand New Game'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo