Stranačke aktivnosti     | 20.05.2020. 18:18 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Saopštenje, 20. 5. 2020.


Vildana Bešlija: Štetnost pitke vode u Sarajevu mora biti hitno ispitana i poduzete sve mjere zaštite izvorišta

Na vijest da je u izvorištima vode za piće u Sarajevu otkrivena velika koncentracija arsena i sulfata reagovala je Vildana Bešlija, zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo. Krajem februara podnijela je inicijativu za hitnu izradu i usvajanje odluka o zaštiti izvorišta.

„Sarajevska izvorišta su godinama nezaštićena od neovlaštenog pristupa. Potrebne su ograde, te druge mjere fizičke zaštite i osiguranja. Razlog zašto je to tako je tromost birokratije. Stalno prebacivanje nadležnosti i nepostojanje volje da se troše sredstva i da se radi u općem interesu. Upozoravala sam da zdravlje stanovništva može biti ugroženo i sad znamo da definitivno jest. Što je najgore, Vlada Kantona nije ništa odgovorila na moju inicijativu kojom sam u februaru tražila zaštitu izvorišta. Na ovoj posljednjoj sjednici postavila sam pitanje da li se planira krenuti sa njenom realizacijom. Radi se o neviđenoj nebrizi Vlade za građane. Nebriga u vezi s vodom može nas strašnoi koštati u zdravstvenom smislu. Nakon alarmantnih podataka da nam je pitka voda zagađena arsenom, nadam se da će se probuditi savjest ljudi iz Vlade i da će krenuti u rješavanje ovog problema“, rekla je Bešlija.


Odjel za odnose s javnošću

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'