Bosna i Hercegovina     | 20.05.2020. 21:02 |

U NSRS sutra nastavak rasprave o ukidanju vanrednog stanja

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 20.maja (FENA) - Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) bit će nastavljena sutra raspravom o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju tog bh. entiteta, koje je na snazi od početka aprila.

To je i prva tačka zasjedanja, koje je danas obilježila burna rasprava i brojne optužbe vlasti i opozicije da li je trebalo uvoditi vanredno stanje u RS, ući u nabavku mobilne bolnice te da li su preduzete sve potrebne mjere tokom pandemije koronavirusa. 

Dok iz vlasti tvrde da su radili u korist građana i RS te da je uvođenje vanrednog stanja bilo neophodno u datom momentu, poslanica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić je rekla da sve što su radili i jeste njihov posao, a da će ukazivati na poteze koji nisu dobri, a njih je, kako je rekla, bilo.  

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u obraćanju parlamentu večeras je rekao da su građani pokazali visok stepen odgovornosti, pridržavajući se zadatih mjera prevencije širenja koronavirusa. 

Poslanici bi u nastavku posebnog zasjedanja trebalo da potvrde akte koje je donijela predsjednica RS Željka Cvijanović za vrijeme vanrednog stanja. 

Na dnevnom redu je i Prijedlog rebalansa budžeta RS za ovu godinu, po hitnom postupku te izmjena Odluke o dugoročnom zaduživanju RS za 2020., koje je sa 315 miliona povećano na iznos do 678 miliona KM.

Parlament zasjeda u konferencijskoj sali Vlade RS koja, kako su rekli iz Narodne skupštine, zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

U Republici Srpskoj u novembru 31.945 turista, najviše noćenja turista iz Hrvatske

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!