Bosna i Hercegovina     | 21.05.2020. 10:11 |

U Kantonalnoj bolnici Goražde ukida se trijažni odjel

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 21. maja (FENA) - U Kantonalnoj bolnici Goražde u toku je reorganizacija rada kojom se ukida Trijažni odjel i uspostavljaju normalni uslovi za pružanje usluga pacijentima iz oblasti sekundarne zdravstvene zaštite.

Direktorica ove ustanove prim. dr Nermina Kamenica podsjeća da je Kantonalna bolnica u skladu sa važećim preporukama svoj rad prilagodila uslovima pandemije.

- U dijelu gdje je bio smješten Trijažni odjel ponovo s radom od počinju specijalističke ambulante. Naši specijalisti radili su su i u protekla dva i po mjeseca ali smo usluge pružali u manjem obimu. Sada smo dužni omogućiti specijalističko-konsultativne preglede pacijentima u punom kapacitetu - pojašnjava dr. Kamenica.

S obzirom da će sa prvim junom, na području BPK biti zatvoren vanbolički primarni izolatorij koji je bio smješeten u privatnom objektu Zijada Ćurovića, u Kantonalnoj bolnici Goražde poduzeli su sve neophodne mjere u slučaju ponovnog širenja virusa COVID 19.

- Mi smo formirali operacionu salu za Covid pozitivne pacijente i eventualno trudnice, koji će nastaviti djelovati. U drugom dijelu imamo poseban ulaz za izolacionu sobu u slučaju da se pojave osobe koje su pozitivne. Također, trijažni kontejner ostaje do daljnjeg, bez obzira na trenutno povoljnu epidemiološku situaciju, pacijenti će i ubuduće morati prije ulaska u bolnicu proći trijažni postupak, a o ukidanju zabrane posjeta još uvijek se i ne razmišlja - istakla je Kamenica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu