Bosna i Hercegovina     | 21.05.2020. 12:35 |

Lukač: Nema prisluškivanja opozicije u RS, Dodik "im baci lopticu da se igraju"

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 21.maja (FENA) - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač izjavio je danas da u RS nema prisluškivanja nikoga, a naročito ne narodnih poslanika.

Dodaje da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik „vodi političku igru“ s poslanicima Nebojšom Vukanovićem i Draškom Stanivukovićem, kada je rekao da zna "šta pričaju poslanici opozicije".

-Možemo da vratimo snimak i da vidimo da je to samo jedna politička igra, koju Dodik vodi s pojedinim poslanicima, koje ne shvata ozbiljno, pa se s njima igra. Baci im lopticu, a onda oni vrte, gledaju, ima li kakvih ćoškova - ustvrdio je Lukač.

Lukač je rekao da se jutros mnogi utrkuju ko će prije podnijeti prijavu protiv Dodika, a da je to već uradio Milan Tubin, poslanik SDS-a, te da se po jednom predmetu ne može voditi više sudskih postupaka.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a kaže da ništa nije sakriveno od javnosti te da sve može da provjeri i nezavisni skupštinski odbor.

-Odgovorno tvrdim da nema nikakvog prisluškivanja, naročito narodnih poslanika, a ni bilo koga drugog u RS ko se ne bavi kriminalom i ko nije eventualno potencijalni terorista i ko može da ugrozi RS. Samo u skladu sa sudskim odlukama se vrše određene mjere - rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Potvrđena optužnica protiv tri osobe zbog neovlaštenog prisluškivanja bivšeg ministra

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana