Bosna i Hercegovina     | 21.05.2020. 13:43 |

Ostale odluke i zaključci Vlade FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. maja (FENA) - Vlada FBiH je na današnjoj sjednici zadužila Federalno ministarstvo pravde da, u roku od 30 dana, dostavi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku kojim bi bila utvrđena nadležnost sudova da u vanparničnom postupku utvrđuju mjesto i vrijeme rođenja osoba koje vrijeme i mjesto svog rođenja ne mogu dokazati na način predviđen propisima kojima se uređuje vođenje matičnih knjiga.

Na današnjoj sjednici Federalna vlada je dala saglasnost Gradu Živinice da trećim osobama, uz naknadu, može ustupiti na korištenje skladište pogonskog goriva Pasci.

Vladi Bosansko-podrinjskog kantona data je saglasnost da može ustupiti u zakup zemljište u kasarni Šišeta, površine 1.145 m2 i zemljište površine 4.404 m2.

Usvojen je izvještaj o radu Komisije za Program javnih investicija Federacije BiH za period juli - decembar 2019. godine.

Vlada FBiH je prihvatila izvještaje o radu Nadzornog odbora Društva za osiguranje Sarajevo-osiguranje d.d. i Nadzornog odbora Union banke d.d. Sarajevo za prvi kvartal 2020. godine.

Također, usvojen je kvartalni izvještaj o napretku Projekta podrške zapošljavanju (ESP) za period januar - mart 2020. godine.

Federalna vlada usvojila je izvještaj Federalnog ministarstva trgovine o kontroli namjenskog utroška dodijeljenih grant sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH koja su deponovana na računu Posebnog fonda Razvojne banke FBiH.

Vlada FBiH se upoznala i sa izvještajem o realizaciji godišnjih planova rada federalnih ministarstava i drugih organa federalne uprave, federalnih upravnih organizacija i federalnih institucija za period januar - mart 2020. godine.

Prihvaćena je informacija Federalnog ministarstva rada i socijalne politike o izvještajima o radu Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH za 2019. godinu.

Vlada FBiH danas je donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata za dodjelu sredstava iz „Tekućeg transfera pojedincima - za pomoć u liječenju boraca/branitelja” utvrđenog Budžetom FBiH za 2020. godinu. Ova sredstva, u iznosu od 2.000 KM, bit će dodijeljena za liječenje demobilisanog branioca Vahida Međuseljca iz Sarajeva, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 KADROVSKA RJEŠENJA

Za učešće u radu i odlučivanju na Skupštini Feroelektra d.d. Sarajevo Vlada FBiH je opunomoćila Dijanu Bukovac.

Izmjenom postojećeg Rješenja, za članicu Policijskog odbora za policijske službenike FBiH danas je imenovana Mia Hebib, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'