Bosna i Hercegovina     | 21.05.2020. 17:24 |

OSCE donirao zaštitnu opremu Graničnoj policiji BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. maja (FENA) - Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini je, u sklopu šire inicijative za pružanje podrške Bosni i Hercegovini u njenom odgovoru na pandemiju, donirala danas u Sarajevu zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva Graničnoj policiji BiH.

Donaciju, koja se sastoji od 1.000 vizira i dezinfekcionog sredstva za ruke, uručila je šefica Odjela za sigurnosnu saradnju Misije OSCE-a u BiH Susan Penksa, a u ime Granične policije BiH preuzeli načelnik Kabineta direktora Radiša Samardžija i v.d. načelnika Uprave za administraciju Granične policije BiH Ismet Taslaman.

Penksa je naglasila da Misija OSCE-a u BiH cijeni napore Granične policije BiH, čiji su pripadnici suočeni sa povećanim nivoom rizika u obavljanju njihovih dužnosti za vrijeme pandemije, saopćeno je iz OSCE-a.

- Kako se granice počinju otvarati, uloga pripadnika Granične policije BiH ostaje ključna te je od suštinske važnosti da imaju neophodnu opremu. Nadamo se da će im ova donacija pomoći u sigurnom obavljanju svakodnevnih dužnosti - istaknula je ona.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Kuprešaković u studijskom posjetu OLTIM-u u Parizu

OSCE BiH: Nema više vremena za gubljenje u provedbi reformi

Kuprešaković i predstavnici UNODC-a razgovarali o zajedničkim aktivnostima i modalitetima saradnje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo