FENA biznis     | 22.05.2020. 10:51 |

Raiffeisen banka podržala Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo

FENA Saopćenje

RAIFFEISEN BANKA PODRŽALA DOM ZA DJECU BEZ RODITELJSKOG STARANJA SARAJEVO

 

Donacija Banke povodom Ramazanskog bajrama
 

(Sarajevo, 22.05.2020.) – „Iako je period u kojem se nalazimo zaista izazovan i pun neizvjesnosti, vrijeme praznika donosi toplinu i obilje lijepih trenutaka. Bez obzira na okolnosti nastojimo dati doprinos zajednici u kojoj poslujemo i podijeliti naš uspjeh s najosjetljivijim segmentima društva. Stoga mi je posebno zadovoljstvo što smo u prilici donirati sredstva Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Sarajeva, te iskreno vjerujem da će na ovaj način radost praznika u ovoj ustanovi biti veća. Drago mi je što možemo pomoći u poboljšanju kvaliteta svakodnevnog rada te uslova u kojima djeca borave“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te izrazio zahvalnost klijentima koji prepoznaju i cijene pozitivne aspekte ovakvih aktivnosti, te ih podržavaju.

 

Povodom Ramazanskog bajrama Raiffeisen banka je uručila donaciju vrijednosti 3.000 KM Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Sarajeva čija se djelatnost odnosi prije svega na pružanje usluga cjelokupnog zbrinjavanja, odgoja, školovanja, zdravstvene zaštite djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama.

 

Donacije povodom praznika Banka realizuje u okviru projekta u kojem se sredstva namijenjena za kupovinu i slanje čestitki usmjeravaju za pomoć udruženjima čije su aktivnosti fokusirane na rad s djecom i osobama s posebnim potrebama. Raiffeisen banka, kao dio internacionalne bankarske grupacije, posluje u skladu sa strategijom održivosti i kroz niz projekata i aktivnosti je uključena u rješavanje pitanja s kojima se društvo suočava.

 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Novitet u ponudi Raiffeisen INVESTA - prvi fond sa dospijećem na našem tržištu

Raiffeisen banka bila domaćin internacionalne konferencije 'Make Azure Days Happen'

Raiffeisen proglašen najboljom bankom u oblasti finansiranja trgovine u BiH u 2024.

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo