Stranačke aktivnosti     | 22.05.2020. 16:16 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Izjava za javnost


„Politički cilj i krajnja namjera SNSD-a i njihovog predsjednika Milorada Dodika je uništiti sve demokratske i ustavne principe na kojima počiva svako zdravo društvo i koji čuvaju zemlju od apsolutizma pojedinaca, samo da bi on sprovodio samovolju“, kaže portparol PDP-a Anja Petrović.

„Kada neko ko obavlja jednu od najviših funkcija u državi pred najvišim zakonodavnim tijelom prizna da u kontinuitetu čini krivično djelo, u ovom slučaju prisluškivanje političkih oponenata, a onda to pravda riječima da se šalio, jasno je da je đavo odnio šalu. Gospodin Dodik bi da kontroliše sve, a više ne kontroliše samog sebe. Na taj način upravo on predstavlja najveću prijetnju po Republiku Srpsku, bezbjednost i normalan život svakog građanina“, dodaje Petrović.

Petrović kaže da Dodik pokušava da vrijeđa inteligenciju naroda predstavom za javnost da ima narušen odnos sa SDA:

„Taj odnos ispunjavanja uzajamnih uskostranačkih interesa traje i postojao je i dok nisu bili u formalnoj koaliciji. Ko je prije više od dvije godine zajedno izglasao usvajanje akciza? SNSD i SDA, a mi nismo u tome učestvovali. Nisu naši poslanici glasali za Biseru Turković u Savjetu ministara, nego njegova 'reprezentacija', niti smo mi birali bošnjačke ambasadore na čiju samovolju se gospodin Dodik žali, nego on lično. Kakvu obmanu želi da stvori najslikovitije govori činjenica da danas priča o lošim odnosima sa SDA, a još juče su zajedno podijelili plijen na nivou BiH i on je, opet dogovorom sa SDA, šest svojih funkcionera smjestio u fotelje. Ta koalicija koja počiva na njihovim šibičarskim vrijednostima, neupitna je i vječna, a za bilo kakav napredak ovog društva neophodno je da svoju vječnu koaliciju nastave u opoziciji“, zaključuje Petrović.


Banjaluka, 22.05.2020. godine

Informativna služba PDP-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu