Bosna i Hercegovina     | 22.05.2020. 17:02 |

Mostarski muftija: Ramazanski bajram kruna je ramazanskog posta

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 22. svibnja (FENA) - Mostarski muftija Salem ef. Dedović uputio je čestitku u povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama u kojoj, između ostalog, navodi da je Ramazanski bajram kruna ramazanskog posta, a ramazan najbolja škola koja uči i čuva vrline i vrijednosti.

 "Ramazanski bajram kruna je ramazanskog posta. Radost je to duši vjerničkoj koja je u ime Boga i zarad njegova zadovoljstva provela 30 dana u odricanju, požrtvovanju i dobročinstvu. Ramazan je bio vrijeme preispitivanja, ličnog i općeg. Ramazan je najbolja škola koja uči i čuva vrline i vrijednosti", navodi se u čestitki.

 Mostarski muftija napominje kako je ovogodišnji ramazan došao u jeku kušnje s kojom se čitavo čovječanstvo susrelo.

 "Tražili smo utjehu i nadu u našim dovama, predanom izvršavanju vjerskih propisa i obveza. I evo, s ramazanom i s Bajramom stiglo nam je olakšanje. Iskazujmo zahvalnost više i srčanije, pouzdajmo se u Boga i budimo uvijek širokogrudni i dobrohotni. Neka nam dragi Bog podari blagoslov u životu, radu i opskrbi", navodi se u bajramskoj čestitki mostarskog muftije.

 Iz Muftijstva mostarskog napominju kako se tradicionalni bajramski prijem muftije mostarskog neće organizirati zbog novonastalih okolnosti.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu