Bosna i Hercegovina     | 23.05.2020. 09:43 |

Ganić i Huskić uputili čestitku povodom Ramazanskog bajrama

FENA Saopćenje

ZENICA, 23. maja (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Mirza Ganić i predsjedavajući Skupštine ovog kantona Ćazim Huskić uputili su, uime Vlade i Skupštine te u svoje lično ime, građanima islamske vjere čestitku povodom Ramazanskog bajrama.

- Muslimani u svijetu i Bosni i Hercegovini ovog ramazana su se suočili sa iskušenjem pandemije koronavirusa. Džamije su veći dio ramazana bile zatvorene, nije bilo masovnijih okupljanja niti zajedničkih iftara, ali smo, s druge strane, više vremena provodili sa svojim porodicama, koje su stub svakog društva.

Pokazali smo da s vjerom u Boga, složno i disciplinovano, možemo savladati najveće prepreke koje se pred nas postavljaju.

Nakon mjeseca odricanja, oprosta, duhovnog pročišćenja i jačanja vjere, u okolnostima pandemije dočekujemo i Ramazanski bajram.

Uz želju da Bajram dočekate u blagostanju, a bajramsku radost podijelite sa najbližima, prijateljima i komšijama, pokazajući odgovornost i poštujući preporuke zdravstvene struke, Bajram šerif mubarek olsun - kaže se u čestitki premijera Ganića i predsjedavajućeg Huskića, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo