Bosna i Hercegovina     | 23.05.2020. 11:33 |

Izetbegović: Neka ramazanski duh ostane u našim srcima i tokom cijele godine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je svim muslimanima u BiH, regiji i bošnjačkoj dijaspori čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama. 

Izetbegović u čestitki ističe da u proteklih mjesec dana, izvršavajući  propisanu obavezu i iskazujući predanost Jedinom Stvoritelju, muslimani širom svijeta su učvršćivali svoju vjeru i čistili svoju dušu. Kako odricanjem od hrane i vode, tako i molitvom, pomaganjem ugroženima, suzdržavanjem od suvišnih riječi i dubljim razmišljanjem o smislu vlastitih postupaka, postači su osnažili svoju volju pred susret sa novim izazovima i iskušenjima.  

- Neka ramazanski duh istrajnosti, samodiscipline, strpljivosti, saosjećajnosti i razumijevanja ostane u našim srcima i tokom cijele godine. 

Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i bošnjačkoj dijaspori, želim da bajramske dane provedu u zdravlju, miru i veselju, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Neka bajramska radost iz naših domova, mahala i avlija obasja cijelu Bosnu i Hercegovinu u idućim danima. Bajram šerif mubarek olsun!- kaže se u Izetbegovićevoj čestitki.

(FENA) D. V.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu