Bosna i Hercegovina     | 23.05.2020. 17:10 |

Formiran Osnovni odbor za Brčko Humanitarne organizacije 'Dobročinstvo BiH '

FENA Edin Jašarević

BRČKO, 23.maja (FENA) - U Brčkom je održana osnivačka skupština Osnovnog odbora za Brčko Humanitarne organizacije „Dobročinstvo BiH“. Za predsjednika brčanskog odbora ovog  udruženja izabran je Miralem Muminović, profesor sociologije.

- Već godinama se u Brčkom osjeća potreba za ozbiljnom humanitarnom organizacijom. Inicijativa za osnivanje Osnovnog odbora za Brčko udruženja „Dobročinstvo BiH“ došla je od počasnog predsjednika BZK Preporod Brčko Ćazima Suljevića. Formirali smo inicijativni odbor i napravili listu osoba za koje smo pretpostavili da će se rado odazvati pozivu za skupštinu. Ljudi s kojima smo kontaktirali naročito su lijepo reagirali na informaciju da je na čelu ovog udruženja prof.dr. Ćazim Hadžimejlić i to im je bila dovoljna garanacija da je riječ o plemenitoj ideji za koju se vrijedi angažirati - izjavio je Miralem Muminović predsjednik Osnovnog odbora Humanitarne organizacije  „Dobročinstvo BiH“ za Brčko.

 Muminović je kazao da će se u narednom periodu osnovati odbori ovog udruženja i u susjednim općinama, nakon čega će se formirati regionalni odbor čiji će centar biti u Brčkom.

- Iako je cijela ova priča još u povoju, već smo realizovali jednu akciju. Ušli smo u 50 brčanskih domova i podijelili pakete koje su poslali prijatelji Udruženja iz Salzburga - kazao je Muminović.

On je izjavio da Humanitarna organizacija „Dobročinstvo BiH“ djeluje na području cijele Bosne i Hercegovine, u okviru 24 općinska odbora,  te  van njenih granica, a s ciljem pružanja pomoći ugroženom stanovništvu bez obzira na vjeru, rasu i naciju.

Riječ je o organizaciji čiji je zadatak materijalno pomaganje starim i iznemoglim osobama, siromašnim i nesposobnim licima, te radno sposobnima koji su ostali bez posla. Među prioritetima udruženja je i stipendiranje siromašnih učenika i studenata, pomoć djeci bez roditelja i svim onima koji se nalaze u stanju potrebe, naglasio je Muminović.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo