Regija     | 24.05.2020. 15:06 |

Nino Raspudić: Bit ću kandidat Mosta

FENA Agencije

ZAGREB, 24. svibnja (FENA) - Politički analitičar i profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i u Mostaru Nino Raspudić potvrdio je u nedjelju da ulazi u politiku te najavio da će se kandidirati na Mostovoj listi.

 "Ulazim u arenu, istrčavam na teren, ulazim u ring, kako hoćete. Vrijeme je", rekao je Raspudić gostujući u emisiji HRT-a "Nedjeljom u dva", dodavši da više ne želi biti idiot. 

 Pojašnjavajući svoju odluku, rekao je da u antičkoj grčkoj demokraciji pojam "idiotes", od koje potječe riječ "idiot", označava onog tko se ne bavi javnim poslom, već pušta da mu drugi određuju u kakvom svijetu će živjeti.

 "Ja više od 10 godina pišem kolumnu i javno nastupam. I to je bila politika na neki način. Ne angažirana politika u stranačkom smislu, ali dijelom sam utjecao na modeliranje nekog političkog diskursa u Hrvatskoj", ocijenio je Raspudić.

 Rekao je da je kap koja je prelila čašu, njegova stara teza da je najveći problem danas ne samo u Hrvatskoj nego i u Europskoj uniji i globalno - demografski deficit.

 Demografski deficit znači da sve više odluka o našim životima donose ljudi koje nitko nije izabrao i koji nikome ne odgovaraju, primjerice Europska komisija, dodao je.

 Kandidirat će se na Mostovoj listi, ali nije htio reći u kojoj izbornoj jedinici, no najavio je slogan - Hrvatska se budi.

 Prethodno se Raspudića povezivalo s Domovinskim pokretom Miroslava Škore. Škoro je početkom mjeseca rekao da je razgovarao s njime i da bi takav čovjek dobro došao njegovoj koaliciji, ali da on sam mora odlučiti želi li se baviti politikom.

 Most je također bio u pregovorima sa Škorom, ali na predstojeće parlamentarne izbore izlazi samostalno. Čelnici stranke su prije tjedan dana istaknuli kako se pokazalo da suradnja s Domovinskim pokretom "nije čista priča", te da je bilo jasno da do koalicije sa Škorom neće doći.

 Mostu se ovaj tjedan priključila i Raspudićeva supruga. Filozofkinja i bioetičarka Marija Selak Raspudić objavila je u srijedu da će na parlamentarne izbore izaći kao nezavisna kandidatkinja na listi Mosta nezavisnih lista, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Isusovačka služba za izbjeglice upozorila na probleme stranih radnika u Hrvatskoj

Plenković: Rafalei će idućih 40-ak godina štititi hrvatsko nebo

Počela druga faza glasanja u Indiji

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu