Bosna i Hercegovina     | 25.05.2020. 13:20 |

Skaka: Naši šehidi vječno su svjedočanstvo teške, ali pobjedonosne borbe

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. maja (FENA) - Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka jutros je, povodom Dana šehida, obišao šehidska mezarja  te na Kovačima proučio Fatihu prvom predsjedniku Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Aliji Izetbegoviću. 

Skaka podsjeća da se Dan šehida poklapa s danom kada je agresorska granata gađala tuzlansku mladost i kada je na tuzlanskoj Kapiji ubijena 71 osoba, a 240 ih je teže i lakše ranjeno. Taj zločin je duboka rana na tkivu Bosne i Hercegovine i nikada neće biti zaboravljen, kaže Skaka.

- Osjećaji ponosa i sjete nad bijelim nišanima pečat su na srcu ovog naroda. Naši šehidi vječno su svjedočanstvo teške ali pobjedonosne borbe jednog naroda, za istinu, vjeru, mir, dostojanstvo i čovjeka. Zato drugi dan Bajrama, blagdana koji donosi radost, a tu radost pronalazimo sa onim najboljim od nas. Onima što su smiraj u toj zajedničkoj borbi pronašli ispod zelenih bosanskih ćilima, njihova žrtva naša je obaveza - poručio je Skaka.

Dodaje da su Kovači i Kapija sudbinska mjesta ovog naroda i države, na kojima "kujemo svoju budućnost i prolazimo kroz naše pobjedonosne kapije".

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Predloženo određivanje mjera zabrane Abdulahu Skaki

Tužilaštvo KS - Predložen jednomjesečni pritvor za Abdulaha Skaku

Konaković: Pravosuđe sada može raditi bez pritiska i političkog uticaja

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta