Bosna i Hercegovina     | 26.05.2020. 09:48 |

Pandurević: Nemogućnost izborne krađe je pravi razlog SNSD-ovih žalbi

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 26.juna (FENA) - Stvarni motiv Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) i ostalih koji se bune zbog odgađana izbora nije termin održavanja, nego gubitak kontrole nad Centralnom izbornom komisijom (CIK), čime su onemogućeni da nastave krađu izborne volje građana – kazala je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora Srpska demokratska stranka (SDS).

Istakla je da je krajnja namjera takvog ponašanja da se blokadama članovi CIK-a primoraju na podnošenje ostavke.

 - Sva nastala drama oko odgađanja izbora za sredinu novembra se pravi iz razloga što predsjednicima SNSD-a i HDZ-a Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću ne odgovara što su izgubili kontrolu nad izborima – navela je ona, saopćeno je iz SDS-a.

 SNSD je, da mu je bilo stalo da ne dođe do odlaganja izbora, dodaje Pandurević, lako mogao spriječiti njihovo odlaganje. 

- Imaju člana Predsjedništva BiH i predsjedavajućeg Savjeta ministra i samo je bilo dovoljno da obezbijede pare za održavanje izbora - navodi Pandurević. 

Komentarišući SNSD-ov zahtjev upućen Ustavnom sudu BiH, u kome se traži preispitivanje odluke CIK-a, na osnovu koje su lokalni izbori odgođeni, Pandurević kaže da je to još jedan primjer nedosljednog ponašanja ove stranke.

- Ustavnom sudu se žale oni koji najviše spore odluke tog suda i to u vrijeme kada se pokušava donijeti Zakon o Ustavnom sudu - navodi Pandurević.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Najveći svjetski izbori počeli u Indiji

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana