Ekonomija     | 26.05.2020. 11:54 |

Čović-Topić: Gospodarstvo prioritet svih aktivnosti Vlade Posavske županije

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 26. svibnja (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović posjetio je u utorak Posavsku županiju gdje se susreo s predsjednikom županijske Vlade Đurom Topićem i ministrima i održao radni sastanak na kojem se razgovaralo o gospodarskoj situaciji i osiguranju stabilnosti na području te županije.

 Topić je prezentirao aktivnosti županijske Vlade i set mjera koje se prioritetno odnose na gospodarski sektor i osiguravanje likvidnosti županijske razine. Također, upoznao je Čovića s infrastrukturnim projektima koji se provode kao i s onima koje tek treba realizirati.

 "Vlada naše županije već je usvojila i počela provoditi mjere pomoći najpogođenijim granama privatnog sektora i u sljedećem razdoblju te aktivnosti ćemo dodatno pojačati. Razgovarali smo i o pomoći viših razina vlasti kako bi rasteretili proračun županije i stabilizirali gospodarstvo i zdravstveni sustav koji su direktno pogođeni", izjavio je predsjednik Vlade Đuro Topić.

 Po Čovićevim riječima, današnji sastanak je iskorišten kako bi razmijenili informacije o potezima državne i federalne razine vlasti kako bi se spriječile sve negativne utjecaje u novonastaloj situaciji.

 "Prvi dio aktivnosti već je proveden i pomoć viših razina vlasti biti će realizirana. Dodatnim aranžmanima mora se osigurati proračunska stabilnost uz oporavak svih subjekata koje je utjecaj pandemije pogodio. Osiguranje normalnog života ljudi i funkcioniranja svih institucija, uključujući i zdravstveni sustav mora biti osiguran. U sljedećem razdoblju pojačati ćemo aktivnosti, zajedničke  sastanke i komunikaciju između svih razina", istaknuo je predsjednik Čović, priopćeno je HDZ-a BiH.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Čović čestitao izbornu pobjedu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću

Čović i Pósa: Izražena puna podrška Mađarske na putu BiH ka EU

Čović boravio u radnom posjetu Novom Travniku: Ubrzanje procedure za dodjelu statusa grada

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana