Magazin     | 26.05.2020. 21:02 |

Mostarski kantautor Sanel Marić Mara snimio novu pjesmu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. svibnja (FENA) - Mostarski kantautor Sanel Marić Mara snimio novu pjesmu nastalu u post korona vremenu, a riječ je o pjesmi "I gdje da sada odem", koja govori o totalnom apsurdu svijeta i vremena u bilo koje doba.

Mara kaže da je pjesma nastala pod utjecajem nemogućnosti osnovne ljudske potrebe za slobodom i bliskošću, priopćeno je iz MaraMusic PR-a.

"Pjesma govori o tome kako i pored svih mogućih tehnologija, napretka ljudske vrste u svim sferama, priroda može, hoće i radi onako kako i kada ona to želi", kazao je Mara.

Ljudi su se naravno ponovo, dodaje mostarski kantautor, kao i svaki put, našli zbunjeni, arogantni, često ograničeni i prepuni raznoraznih savjeta, kako o samom smislu života, tako i o virusu.

Za ovu priliku Mara predstavlja live verziju pjesme, koju je uz pratnju Darija Lukića na klavijaturi, snimio doslovno u svom dvorištu.

Tekst za pjesmu napisao je Mara, muziku su uradili Mara i Dario Lukić, a live izvedbu producirao je Đani Pervan. Za kameru je ovaj put bio zadužen Ishak Marić uz asistenciju i scenografiju Zare Marić, dok je montažu videa uradio Ahmed Voloder.

Mara se nada da će sa svojom ekipom muzičara snimiti i studijsku veriju ovog singla koji se može poslušati na linku https://youtu.be/ECEA5YGbK7M

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu