Stranačke aktivnosti     | 27.05.2020. 12:17 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Mostar, 27. svibnja 2020. god.
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Video sastanak koordinacije dužnosnika HDZ-a BiH s državne razine - Sva pitanja rješavati kroz zakonodavnu i izvršnu vlast BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović održao je video sastanak koordinacije s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti državne razine.

Na sastanku su komentirane aktualno političke teme izvršne i zakonodavne vlasti Bosne i Hercegovine, kao i dinamika budućeg rada zastupnika i izaslanika u Parlamentarnoj skupštini i ministara u Vijeću ministara BiH.

Razmijenjene su informacije o potezima državne razine vlasti kako bi se spriječile sve negativne utjecaje u novonastaloj situaciji. Naglašeno je kako se mora osigurati proračunska stabilnost svih nižih razina vlasti uz oporavak svih subjekata koje je utjecaj pandemije koronavirusa pogodio. Osiguranje normalnog života ljudi i funkcioniranje institucija moraju biti osigurani u što skorijem vremenu.

Dužnosnici su iznijeli stavove o funkcioniranju Parlamentarne skupštine i Vijeća ministara, iz svojih nadležnosti. Aktivnije zajedničko djelovanja svih dužnosnika HDZ-a BiH pri rješavanju 14 zaključaka Europske komisije koje stoje pred BiH, iskazan je kao prioritet. Za ispunjavanje obveza moraju biti uključena, isključivo za to nadležna tijela, Vijeće ministara i Parlamentarna skupština BiH, naglašeno je.

Iskazana je potreba ukidanja kriznih stožera, kako bi se završilo stanje nesreće, te sukladno tomu, sva pitanja rješavala kroz zakonodavnu i izvršnu vlast.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'