Stranačke aktivnosti     | 27.05.2020. 15:21 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Govedarica: Dok Podžić knjiži vojnu imovinu po Banja Luci, Dodik naprasno otišao u Foču

Dok ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić u sred Banja Luke najavljuje da će aerodrom Mahovljane i kasarnu Kozara knjižiti na Bosnu i Hercegovinu, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sklonio se u Foču da ne bi morao da odgovara na najvažnije pitanje za javnost Republike Srpske „zašto je perspektivnu vojnu imovinu Republike Srpske predao BiH“ – istakao je danas Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

Govedarica je kazao da je posebno dikutabilno to što je za posjetu Foči primarno bio najavljen samo premijer Višković da bi mu se jutros iznenada pridružio i Milorad Dodik.

„Dodikov pristanak na Program reformi i ANP koji je aktivirao MAP za Bosnu i Hercegovinu dolazi na naplatu. Podžićeva izjava pokazuje da se Dodik obavezao predati kasarne i aerodrom Republike Srpske. Za tri fotelje u Savjetu ministara BiH, Dodik je prodao najvažniji srpski nacionalni interes“ – naglasio je Govedarica.

Govedarica kaže da Dodik neće vječno moći da izbjegava odgovornost za to što je pristao na NATO put BiH uprkos protivljenju srpskog naroda i da će morati položiti račun građanima i prije nego što misli.

„Sve političke igrarije Milorada Dodika sada dolaze na naplatu srpskom narodu. Izjave Sifeta Podžića o knjiženju kasarne Kozara i aerodroma Mahovljani pokazuju da je Dodik pristankom na ANP i MAP počinio najveću izdaju srpskih interesa u ovom vijeku i bez pristanka srpskog naroda doveo nas pred vrata NATO-a“ – zaključio je Govedarica.

Sektor za politiku i medije

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana