Bosna i Hercegovina     | 27.05.2020. 15:29 |

Govedarica: Dodikov pristanak na Program reformi i ANP dolazi na naplatu

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 27. maja (FENA) - Dok ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić usred Banja Luke najavljuje da će aerodrom Mahovljani i Kasarnu "Kozara“ knjižiti na Bosnu i Hercegovinu, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sklonio se u Foču da ne bi morao da odgovara na najvažnije pitanje za javnost Republike Srpske "zašto je perspektivnu vojnu imovinu Republike Srpske predao BiH“ - izjavio je danas član Predsjedništva Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica. 

On je kazao da je posebno diskutabilno to što je za posjetu Foči primarno bio najavljen samo premijer Radovan Višković da bi mu se jutros iznenada pridružio i Milorad Dodik, saopćeno je iz SDS-a.

-Dodikov pristanak na Program reformi i ANP, koji je aktivirao MAP za Bosnu i Hercegovinu, dolazi na naplatu. Podžićeva izjava pokazuje da se Dodik obavezao predati kasarne i aerodrom Republike Srpske. Za tri fotelje u Vijeću ministara BiH, Dodik je prodao najvažniji srpski nacionalni interes - naglasio je Govedarica.

Kaže da Dodik neće vječno moći da izbjegava odgovornost za to što je pristao na NATO put BiH uprkos protivljenju srpskog naroda i da će morati položiti račun građanima i prije nego što misli.

-Sve političke igrarije Milorada Dodika sada dolaze na naplatu srpskom narodu. Izjave Sifeta Podžića o knjiženju kasarne Kozara i aerodroma Mahovljani pokazuju da je Dodik pristankom na ANP i MAP počinio najveću izdaju srpskih interesa u ovom vijeku i bez pristanka srpskog naroda doveo nas pred vrata NATO-a - zaključio je Govedarica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Dodik dostavio Mandiću prijedlog sporazuma o specijalnim vezama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo