Bosna i Hercegovina     | 27.05.2020. 16:56 |

U Bosnu i Hercegovinu stigla pomoć iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. maja (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine  Bisera Turković danas je sa delegacijom Tima za krizne situacije MVP-a BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekala avion koji je dopremio značajnu humanitarnu pomoć iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Riječ je o pomoći koju BiH poklanja šeika Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum, supruga premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ministrica Turković se zahvalila narodu Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladarskoj porodici Dubaija za pružanje podrške i pomoći BiH u trenucima kada je i njihova država opterećena posljedicama globalne pandemije. Napomenula je da se predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nedavno obratio lideru Emirata sa zahtjevom za podršku u borbi protiv koronavirusa. 

Vrijedna privatna humanitarna pomoć UAE, koja će biti od velike koristi građanima i zdravstvenom sistemu u BiH, sastoji se od 40 respiratora, 100.000 testova na koronavirus, 25.000 odjevnih kompleta za zaštitu, 150.000 pari rukavica, 150.000 maski tipa M95, 150.000 jednokratnih hirurških maski, 150.000 jednokratnih zaštitnih maski, 50.000 vizira i 20.000 zaštitnih naočala.

  

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Zvaničnici iz 36 zemalja i agencija UN-a na Kipru razgovaraju o pomoći opkoljenim Palestincima

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom