Servisne informacije     | 28.05.2020. 08:34 |

U većem dijelu BiH jutros pretežno oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Jutros je u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku BiH je umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati: Bjelašnica 0; Drvar 7; Bihać i Ivan Sedlo 8; Jajce, Prijedor i Sanski Most 9; Bugojno, Sarajevo i Tuzla 10; Zvornik 11; Banja Luka i Zenica 12; Doboj i Livno 13; Gradačac i Stolac 14; Grude, Široki Brijeg i Trebinje 16; Neum 17 i Mostar 18 stepeni Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949Pa, za 7hPa je veći od normalnog i opada.

Danas prije podne pretežno oblačno vrijeme u istočnim i sjeveroistočnim područjima i u dijelu centralne Bosne. U ostatku zemlje umjerena naoblaka. U drugoj polovini dana će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima širom Bosne se očekuju pljuskovi i slaba grmljavina. Poslije podne slabiji lokalni pljuskovi su mogući na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, na jugu zemlje do 25 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno. Povremeno može padati kiša u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom