Bosna i Hercegovina     | 28.05.2020. 15:35 |

Field i Shomberg sutra u posjeti Foči

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Britanski ambasador u BiH, Nj.E. Matt Field i predstavnica CRS-a Debra Shomberg posjetit će u petak, 29. maja Foču u FBiH i Foču, da bi podijelili pakete pomoći starijim osobama tokom pandemije "Covid-19".

Field i Shomberg će se susresti sa načelnicima Zijadom Kunovcem i Radisavom Mašićem i obići po četiri porodice u obje zajednice kojima će dostaviti pakete osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština i dezinfekcijskih sredstava, te informativni letak sa preporukama za zaštitu od infekcije korona virusom, saopćeno je iz CRS-a.

Nabavku paketa omogućio je Start Network donacijama britanskog Odjela za međunarodni razvoj (DFID) i Fondacije IKEA u okviru projekta "Hitna asistencija za starije osobe" koji provodi Catholic Relief Services (CRS).

U okviru ovog projekta osigurana je pomoć za oko 8.500 korisnika u 3.000 domaćinstava koji su identifikovani u saradnji sa 15 lokalnih zajednica u BiH. Cilj pomoći je ublažavanje teškog materijalnog stanja u kojem se nalazi populacija preko 65 godina kao i socijalno ugrožene porodice, a koje je dodatno pogoršano za vrijeme pandemije.

(FENA) F. F.

CRS

Vezane vijesti

Učenici iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva održali zajednički koncert 'Muzika spaja'

Stranci pod međunarodnom zaštitom imaju kvalifikacije koje doprinose napretku bh. društva

Mirovni aktivizam u praksi: Zajedno možemo odgovoriti na sve izazove

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta