Kultura     | 28.05.2020. 16:06 |

'Grad u Zemaljskom' od 1. do 7. juna, besplatno za osnovce i srednjoškolce

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Zemaljski muzej BiH i Grad Sarajevo najavili su početak zajedničkog projekta otvorenih vrata "Grad u Zemaljskom" u okviru kojeg će najstariji i najznačajniji bh. muzej od 1. do 7. juna biti otvoren za posjete, besplatno, za sve učenike osnovnih i srednjih škola s područja Kantona Sarajevo.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka naveo je da su protekle sedmice posjetili muzej koji djeluje u teškim uvjetima i dogovorili tu konkretnu saradnju.

- Grad će u cjelosti finansirati ovaj projekt koji su nam predložili iz Muzeja i svakako da će to biti samo nastavak saradnje koju već ostvarujemo sa ovom institucijom. Završetak školske godine, u uvjetima pandemije, možda je odlična prilika da se zaključi posjetom Zemaljskom muzeju, čuvaru velikog dijela kulturnog i historijskog blaga ove države - dodao je Skaka.

Sedmica "Grad u Zemaljskom" počinje već u ponedjeljak, 1. juna, i traje do nedjelje, 7. juna. Vrata muzeja bit će otvorena svaki radni dan od 10 do 19 sati, a vikendom od 10 do 14 sati, najavljeno je iz Grada Sarajeva.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Postavkom instalacije Think Freedom 1425 počelo obilježavanje 32. godišnjice opsade Sarajeva

Gradonačelnica Karić za Uskrs se družila sa sugrađanima

Gradski savjet traži reformu zakonskih nadležnosti i teritorijalne organizacije Grada Sarajeva

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'