Bosna i Hercegovina     | 29.05.2020. 09:30 |

Bahrudin Trbalić, od MIT-a do doktorata na Stanford Univerzitetu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - Alumni učenik Richmond Park Međunarodne srednje škole u Tuzli Bahrudin Trbalić, ove je godine diplomirao na Odsjeku za Fiziku na najprestižnijem svjetskom univerzitetu MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kao uspješan student ovog fakulteta nagrađen je i posebnom nagradom, Order of the Lepton.

Nagrada se dodjeljuje studentu završne godine koji na najbolji način predstavlja ovu zajednicu i posjeduje osobine koje ovaj fakultet njeguje, poput uzajamne saradnje i ljubavi prema nauci i podučavanju.

Kako se navodi u saopćenju, Bahrudin je ovu nagradu zaslužio značajnim doprinosom Odsjeku Fizike, trudom i zalaganjem u radu sa studentima kroz razne aktivnosti.

- Za vrijeme svog studija Bahrudin je radio u laboratoriji nesebično pomažući studentima, organizujući kampove fizike u mnogim državama, a svojim radom i uspjesima ostavio dubok trag u historiji ovog fakulteta. Kao uspješan student, Bahrudin će svoje školovanje i doktorat nastaviti na prestižnom Univerzitetu Stanford u Stanfordu - saopćeno je Richmond Park Međunarodne škole u Tuzli.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

RPS - Novo igralište i zabavni park za mališane

Tuzlanski učenici osvojili tri zlatne i jednu srebrnu medalju u SAD-u

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!