Bosna i Hercegovina     | 29.05.2020. 09:42 |

Završena druga faza asfaltiranja mjesnog puta u bugojanskom selu Mlive

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 29. maja (FENA) - Radnici donjovakufskog preduzeća "Rudnici gipsa“ završili su drugu fazu projekta asfaltiranja mjesnog puta u rejonu Mliva, na teritoriji općine Bugojno.

Sredstva za tu namjenu, u iznosu od 29.000 KM, osiguralo je Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova Srednjobosanskog kantona, dok je iznos od 7.000 KM obezbjeđen iz općinskog budžeta.

-Hvala Bogu i narodu kad sam doživio ovo u svojoj 81-oj godini. I sam sam učinio što sam mogao. Nisam spriječio da se ruši ono što je trebalo, samo da bi imali ovakav put – kazao je jedan od najstarijih mještana u tom selu Naim Mlivo.

Po riječima direktora Javnog preduzeća za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve općine Bugojno Adisa Mašića, radi se o jednom u nizu infrastrukturnih projekata, koji se provode radi poboljšanja uvjeta života u ruralnim područjima. 

-Dužina novoasfaltiranog puta je 575 metara, a širina 2,6 metara, što je sasvim dovoljno imajući u vidu situaciju na terenu. Ovdje živi tek manji broj domaćinstava, i saobraćanje ovom komunikacijom nije često - naglasio je.

U prvoj fazi projekta 2018. na istom području asfaltiran je put dužine 1.000 metara, dok će u trećoj, koja je u planu, asfaltom biti prekrivena dionica duga 500 metara, kojom je trenutno veoma teško saobraćati.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu