Bosna i Hercegovina     | 29.05.2020. 10:35 |

Čavara čestitao 28. obljetnicu HVO brigade 'Kralj Tvrtko' Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je, u povodu obilježavanja 28. obljetnice HVO brigade "Kralj Tvrtko“ Sarajevo, čestitku svim pripadnicima ove postrojbe koja je dala veliki doprinos u obrani Sarajeva.

Čavara je podsjetio da je za slobodu Sarajeva svoje živote dalo 109 bojovnika HVO-a Sarajevo, a više od 260 ih je ranjeno.

Unatoč toj velikoj žrtvi još uvijek, ističe Čavara, nije izgrađeno spomen-obilježje poginulim pripadnicima HVO-a Sarajevo, kako bi članovi njihovih obitelji, njihove kolege branitelji i prijatelji mogli na dostojanstven način položiti vijence, upaliti svijeće, odati im počast.

- Ne trebamo i ne smijemo dopustiti da se zaboravi i negira kako su Hrvati Sarajeva organizirani kroz Hrvatsko vijeće obrane i kroz brigadu 'Kralj Tvrtko' branili Sarajevo – istakao je Čavara u čestitki.

Stoga, dodao je, neka ova značajna obljetnica bude poticaj svima nama da ne odustanemo, da se nastavimo boriti za prava svakog pripadnika HVO-a, te da sačuvamo od zaborava poginule pripadnike HVO-a koji su svoje živote dali za našu slobodu, saopćeno je iz Kabineta predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Čavara čestitao Jandrokoviću ponovni izbor za predsjednika Hrvatskog sabora

Čavara čestitao Vaskrs

Čavara nazočio Napretkovom svečanom uskrsnom koncertu u Sarajevu

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli