Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Saopćenje

Mostar, 29. svibnja 2020. god.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Predsjednik Čović na video sastanku koordinacije s predsjednicima županijskih Vlada (HDZ-a BiH) i ravnateljima županijskih Uprava civilne zaštite

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak s predsjednicima županijskih Vlada izabranih ispred HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih Uprava civilne zaštite.

Na sastanku su dužnosnici komentirali trenutno stanje na terenu vezano za epidemiološku i zdravstvenu sliku po županijama. Zaključeno je kako je zdravstveno stanje na terenu kao i ukupna epidemiološka situacija povoljna i prihvatljiva.

Stav predsjednika Vlada i županijskih stožera je da se uputi inicijativa prema Federalnom stožeru da se odluka o proglašenju pandemije i stanja nesreće stavi van snage, jer su stvoreni svi uvijeti za takvu odluku i normalizaciju stanja, naglašeno je.
Stanje se normalizira, ali se mora biti na oprezu još jedno vrijeme, kao i da se higijenske mjere te mjere socijalne zaštite i razmaka moraju nastaviti provoditi.

Zaključeno je da će nadležene zdravstvene ustanove kao i ministarstva zdravstva i dalje pratiti ukupno zdravstveno-epidemiološko stanje i reagirati na vrijeme po potrebi.

Sa sastanka je upućena zahvala zdravstvenim, policijskim, djelatnicima Civilne zaštite, kao i svim drugim koji su u ovim zahtjevnim okolnostima i naporima davali i daju doprinos u borbi protiv pandemije i omogućili pristup uslugama i proizvodima nužnima za svakodnevni život žitelja u BiH.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.