Bosna i Hercegovina     | 29.05.2020. 11:19 |

Dužnosnici HDZ-a BiH razgovarali o epidemiološkoj situaciji u županijama

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. svibnja (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović održao je u petak video sastanak s predsjednicima županijskih vlada izabranih uime HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih uprava civilne zaštite, na kojem je zaključeno da je zdravstveno stanje na terenu kao i ukupna epidemiološka situacija u županijama povoljna i prihvatljiva.

Stav predsjednika vlada i županijskih stožera je da se uputi inicijativa prema Federalnom stožeru da se odluka o proglašenju pandemije i stanja nesreće stavi izvan snage, jer su stvoreni svi uvjeti za takvu odluku i normalizaciju stanja, naglašeno je tijekom sastanka.

Stanje se normalizira, ali se mora biti na oprezu još jedno vrijeme te se higijenske mjere i mjere socijalne zaštite i razmaka moraju nastaviti provoditi, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Zaključeno je da će mjerodavne zdravstvene ustanove, kao i ministarstva zdravstva, i dalje pratiti ukupno zdravstveno-epidemiološko stanje i reagirati na vrijeme po potrebi.

Sa sastanka je upućena zahvala zdravstvenim, policijskim, djelatnicima Civilne zaštite i svima koji su u davali i daju doprinos u borbi protiv pandemije i omogućili pristup uslugama i proizvodima nužnima za svakodnevni život žitelja u BiH, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu