Bosna i Hercegovina     | 29.05.2020. 11:21 |

Plakalo na Beogradskom strateškom dijalogu “Svijet poslije koronavirusa”

FENA Kanita Aliagić

BEOGRAD/SARAJEVO, 28. maja (FENA) - Generalni sekretar Europskog pokreta u Bosni i Hercegovini Haris Plakalo, na poziv Beogradskog strateškog dijaloga, učestvuje na konferenciji pod nazivom “Svijet poslije koronavirusa”, koja se održava u Beogradu.

Plakalo je u izjavi za Fenu kazao da je 6. Beogradski strateški dijalog (BSD), dobra prilika da se na regionalnom nivou  diskutira o najvažnijim temama koje utiču na građane država regije,

- To je prilika i da se posebno razgovara o svijetu nakon koronavirusa i svemu onome što je donijela pandemija COVID-19, što je primarna tematika današnje konferencije, jer je to evidentno postala već naša nova svakodnevnica – rekao je on.

Dodao je da je konferencija i prilika da se obave i sastanci na marginama u okviru tog strateškog dijaloga sa najvišim zvaničnicima Republike Srbije i ostalim regionalnim učesnicima.

- Konferencija je i prilika da se razgovara o važnosti regionalne saradnje, povezivanja i naglašavanju činjenice da cjelokupna regija nema druge alternative osim evropskih integracija i krajnjeg punopravnog članstva u EU, do kojeg svakako predstoji itekako naporan rad svih zemalja regiona – naglasio je Plakalo.

Konferenciji, koju je otvorio predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, uz posebne socijalne i mjere zaštite, prisustvuju najviši predstavnici vlasti Srbije, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar finansija Srbije Siniša Mali, ambasadori SAD-a, Italije, Rusije i Kine akreditirani u Srbiji, članovi Epidemiološkog kriznog štaba Republike Srbije - Darija Kisić-Tepavčević i Predrag Kon, kao i predstavnici međunarodnih organizacija i državnih institucija, kako iz Republike Srbije, tako i iz cijele regije.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Plakalo: Građanima nada za bolje sutra, politikama u BiH veće obaveze od sinoć

Plakalo: Krucijalno je usvajanje dva preostala zakona na kojima se insistira iz Brisela

Lendo-Plakalo: Uski politički interesi ne smiju biti ispred interesa građana Bosne i Hercegovine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo