Bosna i Hercegovina     | 29.05.2020. 14:02 |

Bivši radnici Komosa traže isplatu pravomoćnih sudskih presuda (VIDEO)

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 29. svibnja (FENA) - Bivši radnici mostarskog komunalnog poduzeća "Komos", koje je od 2014. godine u stečaju, okupili su se u petak ispred Gradske vijećnice Mostar te su zatražili isplatu oko 600.000 maraka po pravomoćnim sudskim presudama.

Bivši radnik Komosa Sead Jašarević kazao je kako ukupan iznos za 49 radnika iznosi preko 600 tisuća konvertibilnih maraka.

Emir Džubur pozvao je stečajnog upravitelja da što prije sazove ročište kako bi se stečajni postupak riješio, dok je Halil Kovačević istaknuo da je krajnje vrijeme da se završi agonija Komosa koja traje 20 godina.

- Sve smo pokušavali i pošto nam nije uspjelo uz pomoć sindikata podigli smo tužbu 2013. i dobili smo presudu pred Kantonalnim sudom. Želimo da se ispoštuje sudska presuda u stopostotnom iznosu, a politika Gradske uprave nas ne interesira - poručio je Kovačević.

Radnike Komosa podržala je i potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija, istaknuvši da se radi o sudskim presudama iz 2016. godine koje ni četiri godine kasnije nisu ispoštovane.

Ona je podsjetila da bi prema federalnom zakonu stečajni postupak trebao biti žuran.

- JP "Komos" je po odluci Općinskog suda 22. prosinca 2014. godine donio odluku da Komos ide u stečaj. Zašto gradonačelnik i Gradska uprava ne reagiraju dok šest godina ovo poduzeće stoji u stečaju. Želimo da se uključi tužiteljstvo jer želimo odgovore zašto je uopće Komos u stečaju - istaknula je Bralija.

Dodala je da su Mostaru hitno potrebni izbori kako bi se, među ostalim, riješilo ne samo pitanje Komosa nego i druga komunalna pitanja, poput odlagališta Uborak.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4531

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1p8fL7lcrvgxTIndKfN9tQDRjP5cIN8ya?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'