Regija     | 30.05.2020. 18:01 |

Čović čestitao Dan državnosti Republike Hrvatske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragana Čović, povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, uputio je čestitku predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću.

" Koristim prigodu u ime hrvatskoga naroda Bosne i Hercegovine i u svoje osobno, Vama, svim građanima Republike Hrvatske, Hrvaticama i Hrvatima, čestitati Dan državnosti - spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora Republike Hrvatske.

Hrabrim potezima političkog vodstva i borbom za očuvanje svoje državnosti, ovaj dan je jedan od najznačajnijih prekretnica u novijoj hrvatskoj povijesti, vodi Republiku Hrvatsku do osamostaljenja, suverenosti i međunarodnog priznanja, a hrvatski narod europskoj civilizacijskoj, političkoj, kulturnoj i gospodarskoj tradiciji.

Osvrćući se na razdoblje od stvaranja neovisne države Republike Hrvatske  njenog članstva u NATO-u i Europskoj uniji, te uz današnju ulogu Republike Hrvatske u promicanju europskih vrijednosti prema zemljama regije, a posebno prema Bosni i Hercegovini, želimo i dalje s vama nastaviti graditi dobrosusjedske odnose i razvijati regionalnu suradnju.

Uvjeren sam da će odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske i u budućnosti razvijati na obostrano zadovoljstvo i za dobrobit svih naših naroda”, kaže se u četitki Čovića.   

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'