Bosna i Hercegovina     | 30.05.2020. 17:50 |

SDP: Nema opravdanja za manipuliranje ugledom porodice Pozderac

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. maja (FENA) - Socijaldemokratska partija BiH (SDP) u današnjem saopćenju  navodi kako  nema namjeru više ponavljati da očekuje da pravosudne institucije rade profesionalno, stručno i objektivno bez bilo čijeg pritiska.

U reagiranju na medijske istupe rukovodstva SDA i DF-a, u kojima se insistira da se  privedeni u aferi "Respirator" puste na slobodu,  a dešavanja se porede sa predratnom aferom Agrokomerc,  SDP ističe kako su Pozderci vodili Bosnu i Hercegovinu na vrhuncu njenog razvoja i napretka te  da u društvu sa Pozdercima nikad nisu mogli biti ni ratni zločinci, ni profiteri na narodnoj nesreći.

"Centralna figura afere Agrokomerc bio je Fikret Abdić, tadašnji privrednik, nakon toga presuđeni ratni zločinac, a onda koalicioni partner SDA i DF i to nikakvi spinovi u njihovoj režiji ne mogu promijeniti, niti izbrisati", navodi SDP  naglašavajući kako ne postoji opravdanje koje bi moglo dati pravo SDA i DF da manipuliraju imenom i ugledom porodice Pozderac i koriste njihovo časno naslijeđe za vlastitu promociju.

Koalicione partnere osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića iz SDA i DF-a, SDP  poziva "da prestanu sa manipuliranjem antifašističkog naslijeđa čestitih familija, od Pozderaca pa nadalje, samo da bi pokušali amnestirati aferu zvanu SDA, koja Bosnu i Hercegovinu trese već preko dvadeset godina".

Na kraju saopćenja SDP napominje kako "ništa manje razorni po državu Bosnu i Hercegovinu i njene institucije nisu ni njihovi partneri iz SNSD i HDZ, s kojima su formirali vlast.SNSD i HDZ takav svoj odnos prema državi Bosni i Hercegovini nisu nikada krili, ali to nije smetalo SDA da im svojim glasovima praktično kroz Dom naroda isporuči Bosnu i Hercegovinu na milost i nemilost".

(FENA) B. D.

SDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo