Stranačke aktivnosti     | 31.05.2020. 11:55 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

GO SDS Banjaluka: Cijene mijenjaju samo kada gorivo poskupi


Najskuplje karte u regionu i brojni nedostaci u gradskom prevozu su pokazali da je Banjaluci potreban potpuno novi ugovor s prevoznicima, koji neće biti napravljen na štetu građana, kažu u Gradskom odboru SDS Banjaluka.

Praksa da se cijene gradskog prevoza u Banjaljuci mijenjaju samo kada gorivo poskupi mora biti prekinuta, poručuju iz banjalučkog SDS.

„Pošto dugogodišnji ugovor Grada sa prevoznicima ističe u ovoj godina, već sada je potrebno krenuti sa pripremom novog ugovora u kojem bi se uvažili interesi i mišljenja korisnika javnog prevoza, ispravile nepravilnosti i poboljšao kvalitet usluge“, navode iz GO SDS Banjaluka.

Ističu da se na prvom mjestu moraju osigurati pravni mehanizmi koje će garantovati poštovanje postojeće klauzule o promijeni cijena karata u slučaju oscilacija cijene energenata preko 15 odsto.

„Trenutno imamo situaciju da je gorivo pojeftinilo za preko 30 odsto, a da je cijena gradskog prevoza ostala iste“, podsjećaju u GO SDS Banjaluka.

Navode da je nakon niza poskupljenja, pravdanih rastom cijena goriva, Banjaluka postala grad sa najskupljim javnim prevozom u regionu.

„Građani Banjaluke i pored teške ekonomske situacije u kojoj su se našli zbog pandemije korone sada moraju plaćati karte koje su formirane kada je cijena litre goriva prelazila 2,20 KM“, navode u GO SDS Banjaluka.

Poručuju da bi se novim ugovorom, pored cijena, trebala definisati starost vozila, a broj polazaka prilagoditi potrebama korisnika javnog prevoza.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo