Ekonomija     | 01.06.2020. 15:46 |

Podrška Republike Slovenije razvojnim projektima Toplana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. juna (FENA) - Ambasadorica Republike Slovenije u BiH  Zorica Bukinac, sa direktorom kompanije „Petrol BH oil company“ d.o.o. Gregorom Žnidaršičem, posjetila je danas Toplane-Sarajevo.

Gosti su sa direktorom Toplana Berinom Alagićem i saradnicima razgovarali o razvojnim projektima preduzeća, kao i potencijalnoj podršci Republike Slovenije u budućnosti, s ciljem realizacije projekata koji prvenstveno imaju za cilj povećanje energijske efikasnosti sistema, daljinskog grijanja, racionalne potrošnje toplotne energije, a koji će u konačnici doprinijeti smanjenju troškova poslovanja u KJKP Toplane-Sarajevo d.o.o. i smanjenju zagađenja zraka kroz modernizaciju sistema.

Direktor Toplana je upoznao ambasadoricu Republike Slovenije s aplikacijom za grant investicijske projekte u iznosu od 1,.4 miliona KM, koju će Toplane Sarajevo uputiti „Centru za mednarodno sodelovanje in razvoj“ - CMSR, Republike Slovenije. Istaknuta je potencijalna saradnja sa slovenskom kompanijom Petrol, što bi bio nastavak aktivnosti s međunardnim partnerskim organizacijama kojima su Toplane već uputile  aplikaciju za grant sredstva u iznosu od 1,8 miliona KM - saopćeno je iz KJKP Toplane.

Ambasadorica Republike Slovenije je pružila podršku Toplanama, u namjeri  provedbe investicijskih projekta i saradnje sa Petrolom, te je u okviru svojih nadležnosti iskazala spremnost za buduću saradnju na tom polju.

Nakon zvaničnog dijela, upriličena je posjeta kotlovskom postrojenju – navodi se u saopćenju KJKP Toplane - Sarajevo d.o.o.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Delegacija Svekineskog narodnog kongresa u PSBiH - Jačati privredne i druge veze BiH i Kine

Brkić: Za BiH od ogromnog značaja da dobije pozitivnu odluku o pokretanju pristupnih pregovora

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo