Stranačke aktivnosti     | 01.06.2020. 15:38 |

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

FENA Saopćenje

Vijećnici u Gradskom vijeću Tuzla, dr. Aleksandar Vujadinović i Mirel Mišković koji se trenutno vode kao samostalni vijećnici, jer višemjesečni zahtjevi za formiranje kluba ispred Socijaldemokrata BiH se ne uzimaju u razmatranje, podnijeli su inicijativu da se naredne sjednice uz pridržavanje preporučenih mjera održavaju u sali ili nekom drugom adekvatnom prostoru, kako bi GV Tuzla radilo što efikasnije i u službi građana koji su ih i izabrali.

“Trenutnim načinom rada, ne možemo raditi u kapacitetu kakav je bio do vanrednog stanja, a s obzirom na socijalno-ekonomske posljedice koje su nastale pandemijom. Na svu sreću, epidemiološka situacija u Tuzli je povoljna i mjere se lagano popuštaju, te ne vidimo razlog zbog kojeg ne bismo se mogli sastajati i održavati sjednice Gradskog vijeća.” – napisali su u obrazloženju.

Odgovor iz Gradskog vijeća je stigao i nastavlja se diktatura. Gradskim vijećem Tuzla upravlja Jasmin Imamović, gdje vanredne sjednice mogu biti zakazane samo na prijedlog Gradskog štaba civilne zaštite, čiji je komandant Jasmin Imamović i na prijedlog gradonačelnika Jasmina Imamovića. Ovim činom, GV je raspušteno, a rad je određen na način da vijećnici emailom dobijaju materijal i da se emailom izjašnjavaju i glasaju.

 

Gradska organizacija SDBiH podsjeća javnost da je i sam gradonačelnik Imamović pozivao federalne parlamentarce tridesetog maja da sjednice Parlamenta održe u Tuzli gdje je izjavio da “Suspendovati Parlament i zakonodavnu vlast staviti u ruke maloj grupi ljudi, dovodi nas u opasnost od prijekih zakona i prijekih sudova, u opasnost od diktature. To su društveno opasne namjere.”

Pitamo i gradonačelnika, odnosi li se navedeni citat na njegovu diktaturu?

 

Dan nakon Imamovićevog poziva, Klub poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona, pozvao je političke subjekte da u što kraćem roku učine napore i osiguraju nesmetan rad zakonodavne vlasti na TK. Podsjećamo, do sada je u normalizovanom radu održano već šest sjednica Skupštine TK na kojima prisustvuje i više osoba nego na sjednicama GV Tuzla.

Iako je u odgovoru naveden razlog, pitamo se da stvarni razlog nije unutarstranačka raspodjela upravnih i nadzornih odbora, te direktorskih pozicija u Gradu Tuzla, o kojima bi ipak vijećnici trebali raspravljati i odlučiti?

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDBiH

Saopćenje za javnost Socijademokrata BiH

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo