Bosna i Hercegovina     | 01.06.2020. 16:44 |

Milićević: Federalni štab CZ radio po procedurama i transparentno

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 1. juna (FENA ) - Komandantica Federalnog štaba civilne zaštite i ministrica finansija Jelka Milićević izjavila je danas da je krizni štab sve radio po procedurama, transparentno i da je ponosna na urađeno.

Pred zastupnicima Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na vanrednoj sjednici o aktivnostima Vlade tokom pandemije, s posebnim naglaskom na javne nabavke, Milićević je govorila o ulozi i funkcioniranju Federalnog štaba civilne zaštite, te podsjetila na njegove aktivnosti u ranijem i novom sastavu.

- Ono što se pripisuje da je kao nešto negativno ili loše, to je nešto što s punim pravom mogu reći da se ne dotiče Štaba civilne zaštite. Sve ono što smo mi radili obavljeno je vrlo transparentno – naglasila je Milićević.

Dodala je da je prvi put informacije o eventualnim nabavkama dobila na Vladi FBiH. Podsjetila je da Štab donosi odluke o pokretanju javnih nabavki, a procedure provodi FUCZ. 

-Za svaku odluku o pokretanju javnih nabavki dobije se saglasnost i validne su onog trenutka kada prođu na Vladi. Imali smo dobre namjere. Gdje je to iskočilo, kako je to iskočilo, neka utvrde nadležni organi - istakla je Milićević. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana