Bosna i Hercegovina     | 01.06.2020. 18:07 |

Džafić na obilježavanju godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika

FENA Saopćenje

KALESIJA, 1. juna (FENA) - Općinski načelnik Sead Džafić danas je u Memorijalnom centru Kalesija Gornja prisustvovao obilježavanju 28.godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika.

Džafić je položio cvijeće i proučio Fatihu nevino ubijenim žrtvama Zvornika zajedno sa predstavnicima porodica ubijenih i nestalih osoba te entitetskim i kantonalnim predstavnicima.

- Sve porodice ubijenih i nestalih osoba s područja Zvornika, a koje žive sada na teritoriji Kalesije imat će moju podršku u svemu. Prema podacima udruženja početkom 1992.godine u Zvorniku je ubijeno 1.573 osobe, a još uvijek nisu pronađene kosti 418 žrtava zločina. Nadam se da će što prije i oni biti pronađeni kako bi njihove poridice znale gdje su im kosti i kako bi mogli doći na njihov mezar - rekao je općinski načelnik Kalesije Sead Džafić.

Pozvao je porodice nestalih osoba da istraju u traženju svojih najmilijih te da se izvrši pritisak na Tužilaštvo kako bi počeli raditi na kažnjavanju zločinaca koji su ubijali civile Zvornika, ali i drugih gradova u Podrinju gdje su 1992.godine počinjeni zločini, saopćeno je iz Općine Kalesija.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Obilježavanje 31. obljetnice zločina nad Hrvatima u Trusini

Ukrajina identifikovala 511 osoba osumnjičenih za ratne zločine od ruske invazije

Deset porodica u Kalesiji danas dobilo ključeve od novoizgrađenih stanova

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu