Bosna i Hercegovina     | 02.06.2020. 10:12 |

VMBiH o raspodjeli sredstava prikupljenjih za borbu protiv COVID-19

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - Prijedlog odluke o raspodjeli finansijskih sredstava prikupljenih od domaćih pravnih i fizičkih lica za borbu protiv COVID – 19 uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora Bosne i Hercegovine, jedna je od tačaka dnevnog reda za danas najavljene sjednice Vijeća ministra Bosne i Hercegovine.

Sjednica će biti održana s početkom u 15 sati, a planirano je i razmatranje, između ostalih, i prijedloga odluke o raspodjeli finansijskih sredstava međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora Bosne i Hercegovine.        

Bit će također razmatran i Prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH prethodno biranih od predsjednika Evropskog suda za ljudska prava, kao i prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o formiranju Koordinacijskog tijela za migracije.

Od imenovanja iz nadležnosti Vijeća ministara BiH na dnevnom redu su i prijedlozi za imenovanje direktora Državne agencije za istrage i zaštitu, kao i potvrda imenovanja generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije te rješenje o imenovanju vršitelja dužnosti zastupnika Vijeća ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Pored ranije predloženih, bit će razmatran i prijedlog odluke o rasporedu sredstava Instrumenta za brzo finansiranje (RFI) Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana