Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje

„Poslanici PDP-a nisu učestvovali u glasanju za NSRS, jer nismo željeli da učestvujemo u novoj predstavi. Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta, o kojoj se raspravljalo, potpuno je korektna i uravnotežena, osuđuje blajburšku misu, koja u zaključcima NSRS nije eksplicitno osuđena“, kaže poslanik PDP-a u NSRS Jelena Trivić.


Ona dodaje da su zaključci koji se tičeu jasenovačke građe sramni, jer ne nećemo da gledamo dio jasenovačke zbirke u Vašingtonu, nego u spomen - kompleksu u Donjoj Gradini, kojeg još nema, uprkos brojnim najavama.
Trivićeva kaže da su dva očigledna razloga za sazivanje posebne sjednice:


„Jedan je želja gospodina Dodika da nas predstavi izdajnicima, a opere svoj obraz zbog predaje jasenovačke građe. Da nije uspio u svojoj namjeri govori činjenica da je učestvovao samo u uvodnom izlaganju i onda se sklonio“, kaže Trivićeva i dodaje:


„Drugi razlog je da se skrene pažnja sa suštinskih pitanja i brojnih afera. Pozivam vlast da počne da se bavi stvarnim problemima – da uplate minimalne plate privrednim subjektima kojima je bio onemogućen rad tokom vanrednog stanja, da odgovore na afere koju su nastale u istom periodu poput pokretne bolnice, nabavki zaštitnih maski preko turističke agencije i mnogim drugim“, zaključuje Trivić.

PDP
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.