Bosna i Hercegovina     | 02.06.2020. 18:06 |

EUFOR se zahvalio Radončiću na prijateljskoj saradnji

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - Zapovjednik EUFOR-a general-bojnik Reinhard Trischak uputio je pismo bivšem ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudinu Radončiću kako bi mu se zahvalio na „tijesnoj i prijateljskoj saradnji“ tokom obavljanja te dužnost.

Trischak se osvrnuo na glavna pitanja kojima su se bavili Ministarstvo sigurnosti i EUFOR tokom mandata Radončića. Među njima su „sveobuhvatni efekti pandemije COVID-19 koja je utjecala na svaki aspekt svakodnevnog života, razmjena informacija o važnim sigurnosnim pitanjima, kao što su povratak ‘boraca sa stranih ratišta’ u zemlju i stalni problem migranata, koji nastoje BiH pretvoriti u sigurnu rutu za ulazak u EU“, saopćeno je iz EUFOR-a.

Trischak je ponovio činjenicu da EUFOR ostaje “potpuno posvećen” potpori nadležnim organima u Bosni i Hercegovini u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja “u korist svih građana.

- Također je se radujem nastavku ove tijesne i korisne suradnje s budućim ministrom sigurnosti - naveo je zapovjednik EUFOR-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Najavljena zajednička obuka snaga EUFOR-a i OSBiH u narednih mjesec dana (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'