Regija     | 03.06.2020. 10:58 |

Kosovo dobiva novu vladu

FENA Mladenka Krilic

PRIŠTINA, 3. lipnja (FENA) - Na sjednici Skupštine Kosova u srijedu bi trebala biti izbrana nova vlada, nakon što je objavljena puna odluka Ustavnog suda Kosova da je dekret predsjednika Kosova Hashima Thacija o imenovanju Avdullaha Hotija iz Demokratskog saveza Kosova mandatarom za sastav nove vlade u skladu s Ustavom Kosova.

Hoti je u utorak predstavio listu imena ministara iz njegove stranke u novoj vladi.

Kako je javila Koha ditore, Driton Selmanaj je predložen za potpredsjednika vlade, Agim Veliu za ministra unutarnjih poslova, Arban Abrashi za ministra za infrastrukturu, Anton Quni za ministra odbrane, Vlora Dumoshi za ministricu kulture, omladine i sporta, Armend Zemaj za ministra zdravlja, Hikmete Bajrami za ministra financija i Besian Mustafa za ministra poljoprivrede.

Thaci je u izjavi medijima kazao da je dobio kompletnu odluku Ustavnog suda Kosova, čime je otvoren put za formiranje nove vlade.

Ustavni sud Kosova 28. svibnja priopćio je da je jednoglasno odlučio da je dekret predsjednika Kosova o imenovanju Hotija iz drugoplasirane stranke, Demokratskog saveza Kosova, mandatarom za sastav nove vlade u skladu s Ustavom.

Premijer Kosova u tehničkom mandatu i čelnik Pokreta Samoopredjeljenje Albin Kurti smatra odluku Ustavnog suda Kosova nepravednom i neprihvatljivom, prenose mediji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Dačić: Kosovo će u svibnju biti primljeno u Vijeće Europe?

Priština dobila zeleno svjetlo: Prihvaćena preporuka da Kosovo bude primljeno u Vijeće Evrope

Strasbourg: Danas rasprava u Vijeću Europe o Kosovu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom