Ekonomija     | 03.06.2020. 13:51 |

Savez zadruga u FBiH potpisao Ugovor o kolektivnom članstvu u PK FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3.juna (FENA) - Polazeći od zajednički izraženog interesa i spremnosti da  svojim aktivnostima u okviru zakonskih nadležnosti doprinesu stvaranju i poboljšanju poslovnog ambijenta, kao i unaprjeđenju međusobne saradnje, predsjednik Privredne komore Federacije BiH, Mirsad Jašarspahić i predsjednik Saveza zadruga u Federaciji BiH Senad Ćerimović su u Sarajevu potpisali Ugovor o kolektivnom pristupanju Saveza zadruga u FBiH, Privrednoj Komori Federacije BiH.

Potpisivanjem ovog Ugovora, Savez zadruga u Federaciji BiH postaje kolektivnim članom komore, te svoja prava ostvaruje u okviru organa Komore, strukovnih asocijacija i drugih sličnih tijela po pitanju promocije svojih proizvoda/usluga.  

Potpisanim Ugovorom o kolektivnom pristupanju članstvu Privrednoj komori Federacije BiH, Savez zadruga u Federaciji BiH u okviru komorskog sistema Federacije BiH vidi realnu šansu i priliku za sveukupnu afirmaciju i jačanje zadrugarstva kao strateškog modela reafirmacije domaće poljoprivredne proizvodnje.

Ovim činom Privredna komora FBiH i Savez zadruga FBiH želi pojačati saradnju s resornim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH i svoje ukupne kapacitete staviti na raspolaganje u cilju rješavanja problema u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije kao važne privredne grane u BiH.

- Pored budućih mjera i aktivnosti želja nam je da u okviru primarne poljoprivredne proizvodnje zaštitimo je kroz uvođenje kvota u sezoni pojedinih linija domaće proizvodnje - saopćeno je iz Privredne komore FBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Privredne komore zatražile izuzimanje rudnika i termoelektrana iz obaveze plaćanja putarina

Osnivačka skupštinu Udruženja komunalne privrede i zaštite životne sredine FBiH sutra u Sarajevu

PKFBiH - U Belgiji međunarodna radionica o Fiber optičkim tehnologijama - FOAN2023.

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije