Bosna i Hercegovina     | 03.06.2020. 15:37 |

Crnadak kao svjedok dao izjavu oko izdavanja bh. viza u Pakistanu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. lipnja (FENA) - Bivši ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak boravio je u srijedu u prostorijama Granične policije BiH u svojstvu svjedoka kako bi dao izjavu vezanu za izdavanje bosanskohercegovačkih viza u Pakistanu, potvrdila je Feni glasnogovornica Granične policije Franka Vican.

Naime, Granična policija BiH je tijekom 2019. godine Tužiteljstvu BiH dostavila informaciju o nezakonitom načinu pribavljanja bh. viza od državljana I.R. Pakistan u Veleposlanstvu BiH u Islamabadu, koji su prilikom apliciranja za vizu davali pogrešne podatke ili prikrivali okolnosti važne za izdavanje vize ili su vize dobivali na nezakonit način uz pomoć trećih osoba, a da je stvarna namjera pribavljanja bh. vize bila da iskoriste teritoriju BiH za odlazak u zemlje EU.

Nakon što je Tužiteljstvo BiH u 2020. godini dostavilo Graničnoj policiji BiH naredbu za poduzimanje određenih istražnih radnji u cilju prikupljanja dokaza o počinjenom kaznenom djelu, kao i zahtjev za dostavljanjem informacija, Granična policija BiH je u proteklom razdoblju poduzela naložene mjere i radnje o čemu je Tužiteljstvu BiH dostavila izvješće o poduzetim mjerama i radnjama.

Iz Granične policije BiH najavili su kako će protiv određenih državljana Pakistana, koji su sudjelovali u nezakonitom pribavljanju bh. viza Tužiteljstvu BiH, podnijeti izvješće o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenje osoba.

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić kazao je kako je u posljednje vrijeme borba protiv ilegalnih prelazaka državne granice i protiv krijumčara ljudi u fokusu te policijske agencije.

"Rezultati rada Granične policije u suzbijanju prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija, pokazuju kako se, unatoč manjku materijalno-tehničkih resursa i ljudstva, nadljudskim naporima borimo da zaštitimo državnu granicu. Svi oni koji postupaju protuzakonito, podlijegat će sankcijama u skladu sa zakonom. Centralni istražni ured na ovom području bilježi jako dobre rezultate u suradnji s lokalnim postrojbama. U budućnosti ćemo nastojati istim i jačim intenzitetom boriti se protiv svih oblika kriminala", poručio je Galić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Ujedinjeni Arapski Emirati ukinuli vize za Kosovare

Španjolska ukinula vize za Kosovare

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo