Stranačke aktivnosti     | 03.06.2020. 16:09 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Banja Luka je jedini grad u regionu koji ne učestvuje u finasiranju gradskog prevoza, čak ni za najugroženije kategorije svojih građana. Grad kao regulator je obavezan da daje saglasnost na cijene gradskog prevoza i kontroliše smanjenje cijena u slučaju promjene cijene goriva“, Rekao je potpredsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Dragan Milanović.

On kaže da smo u prethodnom periodu imali značajno smanjenje cijene goriva ali da nije došlo do pojeftinjenja cijena karata za gradski prevoz jer gradska uprava prećutno dozvoljava autoprevoznicima kršenje ugovora.

„Dugoročno rješenje je da Grad Banjaluka subvencioniše cijene karata, a od autoprevoznika zahtjeva poboljšanje kvaliteta usluga prevoza u smislu obezbjeđivanja novijih vozila, tehničke ispravnosti, klimatizacije vozila, broja linija itd. Jer ovakva situacija gdje je grad prebacio sav teret i obaveze na prevoznike ide na štetu građana i korisnika prevoza kroz skupe karte, lošu uslugu, stara vozila upitne tehničke ispravnosti“, ističe Milanović.

Milanović je podsjetio da je PDP i ranije reagovao na ovaj problem, budući da su građani oštećeni prvo u martu kada su platili puni iznos mjesečnih karti, a prevoz koristili samo špola mjeseca.

„To im“, kako podsjeća Milanović, „nije refundirano, nego su još u maju morali plaćati pojedinačne cijene karata, što je u konačnici dosta skuplje“.

On dodaje da je primjer gradskog prevoza u Beogradu, ali i drugih većih gradova regiona pokazuju da je neophodno učešće lokalnih zajednica u subvencionisanju cijena karata kako bi usluga bila koliko toliko kvalitetna i prihvatljiva građanima. Ukupna godišnja cijena prevoza u Beogradu je oko 100 miliona evra a od toga se kroz naplatu karata obezbijedi tek nešto više od 30% a ostatak se finansira iz budžeta Grada.


S poštovanjem,


Banjaluka, 03.06.2020. godine


Informativna služba


PDP Banjaluka

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu